Je bedrijventerrein vele graden koeler?

Gepubliceerd op 30 juni 2023 om 16:05

Het aanzicht van je bedrijf kan zoveel mooier...

Hoe vaak zie je het wel niet: een bedrijventerrein, dat alleen maar bestaat uit tegels. Misschien staat er nog ergens een bak met wat bijna dode grassen er in… Je krijgt bijna medelijden met de rokers, die op het beton hun peukje staan te roken. Het niet-rokende deel van je personeel komt al helemaal niet buiten. Te ongezellig, te winderig of juist te warm… 

Ik kan er verdrietig van worden.

Want kan zo anders zijn:

Stel je voor, dat je personeel in de pauze graag even een frisse neus gaat halen, omdat het er zo heerlijk toeven is: Op een bankje in de zon of juist in de schaduw, heerlijk in de luwte van een mooi begroeide pergola of een fijne haag. Wist je, dat door tegels weg te halen, en door planten te vervangen, de omgevingstemperatuur wel met 5 graden kan zakken? Denk daar nog maar eens aan, als het weer zo warm wordt in de zomer. 

Meerwaarde voor je personeel

Je personeel komt weer uitgerust binnen na een pauze in de schaduw, om vol energie weer aan het werk te gaan.

Stel je voor, dat er zelfs een paar eetbare planten in die bedrijfstuin zouden groeien. Dat je werknemers een snack-komkommertje kunnen plukken voor bij de lunch. Of een paar frambozen.. Dat is gewoon pure luxe!

Natuurlijk kost het onderhoud iets meer energie. Maar daar krijg je zoveel meer plezier en uitstraling voor terug! En bovendien is het leuker om wat onkruid te wieden tussen prachtig bloeiende planten, dan tussen de stoeptegels. 

Extra uitstraling van je pand

Zie je je klanten al door die mooie tuin naar je kantoor lopen? Dat is toch fantastisch!

Lijkt dat je wat, voor je kantoor, school of bedrijfsgebouw? Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Samen met je hovenier of technische dienst eens kijken hoe dit ingevuld kan worden?

Bel of mail me even, dan bespreken we samen wat er mogelijk zou zijn in jullie situatie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.