In deze workshop leer je van Joke, hoe je houtskool stookt van je snoeiafval. Waar moet je op letten? Welke houtsoorten zijn hiervoor geschikt, en hoe ga je vervolgens te werk?  

Na het zelf stoken van je houtskool volgt deel twee van de workshop: we gaan onder leiding van Anca Blok aan de slag met onze zelfgestookte houtskool! 

Anca geeft je allerlei tips en tricks waarmee je voor je het weet een fantastisch eigen kunstwerk hebt gemaakt. 

 

  • De workshop begint om 10:00 en duurt tot 14:00 uur.
  • We starten met koffie, of, voor de liefhebber: thee of limonade uit eigen tuin.
  • Samen met de andere deelnemers ga je daarna lekker fikkie stoken. 
  • Je leert van Joke alle ins en outs over stoken van houtskool van je tuinafval.
  • Tussendoor hebben we even tijd voor heerlijke zelfgemaakte soep, met brood en bloemenboter. 
  • Anca leert je alle tips en tricks om te tekenen met je zelfgestookte houtskool.
  • Je gaat naar huis met eigen houtskool èn een zelfgemaakt kunstwerk!

Kom lekker alleen of neem een vriend(in) mee!

26 lessen per mail voor een jaar rond tuinplezier

Eten uit je siertuin

€99

Elke twee weken precies die dingen die je nog niet wist over eetbare planten, pittige kruiden en de mooiste bloemen om te snoepen uit eigen tuin!

  • Over hoe de planten het beste bloeien en groeien
  • Wat je wel en niet kunt eten
  • Hoe je planten zo combineert dat het ook echt een siertuin wordt

Hi! Ik ben Joke Scholtalbers, tuinontwerper én al jarenlang actief in vele eetbare siertuinen, waaronder onze eigen voortuin. Ik geniet van vormen, kleuren, variatie en dat wordt extra leuk – zo weet ik – als je in je eigen tuin een plantje kunt plukken waar je dan de leukste dingen mee kunt doen! Die kennis deel ik hier met jou, voor jezelf of om cadeau te geven aan een tuin- of kookliefhebber.

Gun jezelf deze leuke weetjes en handige tips!

Voor je het weet ga je fluitend die tuin in, elke dag of drie keer per dag. Niet alleen voor je kopje koffie of een frisse neus, maar juist ook om te genieten. Nog even wat te doen. Omdat het zo leuk is om alles te zien groeien. Of omdat je hoofd zo lekker leeg wordt van dat gepruts met je handen in de aarde …

Niks leuker dan de keuken instappen met dat ene heerlijk kruidig takje voor in de dressing. Of met wat blaadjes voor de sla of een paar mooie bloemen voor op de taart.

Bonus:

Ik geef je in de tweewekelijkse mail ook altijd een paar recepten. Zodat je er direct wat lekkers mee kunt maken. Plantjes zijn mooi maar je hebt ze ook om te eten! Bestel hier: