Tulpen!

Gepubliceerd op 3 april 2024 om 09:54

Dat je tulpenbollen kunt eten, weten de meeste mensen wel. Maar we associeren het met de hongerwinter, toen men de uitgedroogde bollen ging eten omdat er echt niks anders was. 

Maar wist je, dat je die prachtige kleurrijke bloemen ook kunt eten, en dat die ook nog eens heel lekker zijn? … de bloemen? JA! Je kunt 1 tulpenbloem uit elkaar halen en dan heb je 6 prachtige kleine schuitjes. Ze zijn prachtig van kleur en 'knappen' lekker tussen je tanden als je er in bijt. Mooi voor een klein hapje vooraf als je mensen te eten krijgt! De blaadjes lijken qua structuur en smaak wel iets op witlof, maar dan wat zoeter. Dus met een beetje blauwe kaas en een stukje walnoot er op heb je al iets spectaculairs. Of denk geitenkaas, honing en en beetje tijm… Zie je het al voor je? Op de foto zie je de blaadjes met een beetje eiersalade. 

Let wel op, dat je niet zomaar aan de tulpen uit de bloemenwinkel begint. Die zijn namelijk vaak niet biologisch gekweekt en bevatten dan allerlei bestrijdingsmiddelen die je niet binnen wilt krijgen. 

Maar je kunt natuurlijk wel zorgen voor een voorraadje tulpen in je eigen siertuin. Als je ze verwerkt in je beplantingsplan staan ze al vroeg in het voorjaar te schitteren in je tuin en kun je je eigen amuses oogsten… 

Laat je me weten of je het lekker vond? 

 

P.S. Vind je het toch spannend, om zoiets zomaar in je mond te stoppen? Proef het dan eerst eens tijdens een workshop en ontdek dan meteen, wat een verschil er zit tussen de verschillende kleuren!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.