Geniet je van je grijze tuin?

Geniet je nou een beetje, van die geweldige onderhoudsvrije grind- en tegeltuin? Wat is het mooi hè, in het voorjaar... De tegels liggen er strak en keurig in ’t gelid bij. En dan, als de dagen langer worden...

Lees meer »

Geniet je van je groene tuin?

Geniet je nou een beetje, van je groene tuin? Van die geweldige, bruisende, bloeiende en zoemende weelde? Wat is het mooi hè, in het voorjaar... De bollen steken al vroeg hun eigenwijze neusjes boven de grond uit. En voor je het weet knallen de kleuren je tuin in. Paarse krokussen, rode, gele of bijna zwarte tulpen, het kan niet op! Elke ochtend als je naar je werk gaat, geniet je er weer van.

Lees meer »

Niks doen is beter!

Dat blad moet uit die tuin, toch? Want een tuin moet winterklaar gemaakt worden. Je ziet in de herfst veel mensen druk in de weer met een hark of een bladblazer.

Lees meer »

Heerlijke hoekjes

In een tuin is het fijn om even lekker weg te kunnen kruipen. Een stil plekje om in de vroege ochtend een kopje koffie te kunnen drinken en te luisteren naar de vroege vogels. Op een bankje in de vroeg ochtendzon. Of juist daar, waar je 's avonds nog het laatste zonnestraaltje meepikt. In de middag heerlijk in de schaduw kunt lummelen op een zwoele zomerdag.

Lees meer »

Waarom je echt gras zou moeten hebben in je tuin

Zomerweelde heet dit schilderij van Rob Graafland. Waar een paar meiden heerlijk in het zachte gras aan het chillen zijn. Je ziet het voor je, je kunt het bijna voelen... De zachte, kriebelende gevoel van grassprietjes op je blote lijf, die horen bij een zomerse picknick. En wist je, dat de geur van vers gemaaid gras mensen zo'n geluksgevoel geeft, dat er zelfs parfums van gemaakt zijn? 

Lees meer »

3 Manieren om overlast in je tuin te verhelpen

“Nee, ik wil niet te veel werk in de tuin, veel te veel gedoe, ik betegel de hele boel”.  Herken je dat? Het is alleen zo jammer, dat het niet klopt. Want juist in een betegelde tuin ontstaan er allerlei problemen, waar je niet op zit te wachten.

Lees meer »

Nee, niet wéér boontjes!

Huh? Wat hebben boontjes met tuinontwerpen te maken? Nou, meer dan je zou denken... Want hoe dol je misschien ook op boontjes bent, als je ze elke dag wéér op je bord krijgt, hangen ze je uiteindelijk de keel uit. Of, stel dat je dat wèl graag zou doen: dan heb je in principe wel een probleem. Want boontjes groeien niet het hele jaar door.

Lees meer »

Dat kan mooier!

Als je door de Noordoostpolder rijdt, zijn er nog zoveel plaatsen die een upgrade zouden kunnen krijgen! Ik geef de komende weken een paar voorzetjes... Want in plaats van een perk vol onkruid, kun je dezelfde plek ook volzetten met vaste planten. Die zijn niet alleen maar mooier, maar hebben op den duur ook minder onderhoud nodig, èn zorgen voor veel meer biodiversiteit, vogels, vlinders en bijen...

Lees meer »

Je bedrijventerrein vele graden koeler?

Hoe vaak zie je het wel niet: een bedrijventerrein, dat alleen maar bestaat uit tegels. Misschien staat er nog ergens een bak met wat bijna dode grassen er in… Je krijgt bijna medelijden met de rokers, die op het beton hun peukje staan te roken. Het niet-rokende deel van je personeel komt al helemaal niet buiten. Te ongezellig, te winderig of juist te warm… 

Lees meer »